Bezienswaardigheden in Miami en Miami Beach

Als je op vakantie gaat naar Miami dan zul je je meestal prima kunnen vermaken op het strand. Wie voor Miami of Miami Beach als vakantiebestemming kiest die kan nog veel meer zien en doen. Miami en Miami Beach bieden volop bezienswaardigheden, musea en activiteiten om je te vermaken tijdens je vakantie. Daarnaast kun je vanuit Miami verschillende excursies maken naar interessante bezienswaardigheden buiten de stad.

Op deze pagina hebben we de belangrijkste bezienswaardigheden in Miami en Miami Beach beschreven. Bij verschillende hotspots kun je doorklikken naar meer informatie over het betreffende onderwerp.

Regel je tickets en tours

Via gespecialiseerde bedrijven zoals GetYourGuide en Tiqets kun je entreetickets, tours en activiteiten in Miami bekijken en reserveren. Zo ben jij zeker van jouw plaatsje tijdens je vakantie in Miami.

✅ gegarandeerde toegang / deelname
🎟️ skip-the-line tickets
📷 unieke ervaringen in Miami
💳 te reserveren zonder creditcard

entreetickets, activiteiten en tours in Miami via Tiqets

entreetickets, activiteiten en tours in Miami via GetYourGuide

Miami Seaquarium

In het jaar 1954 ontstond door de gefortuneerde ondernemer Fred D. Coppock het plan om zijn droom realiseren met het openen van een aquarium in Miami. Een jaar later gingen de deuren open voor het publiek en kon men in het ruim vijftien hectare tellende park genieten van uiteenlopende zeedieren en andere zaken die zich op de bodem van de oceaan afspelen. Inmiddels is het Miami Seaqarium een top bezienswaardigheid van de stad. Het park is voorzien van een afdeling voor Penguins en dolfijnen. Je kunt er interactie hebben met deze dieren en bijvoorbeeld ook zeehonden. Zelfs een wandeling onder water behoort in het Miami Seaquarium tot de mogelijkheden. Of dit alles ook leuk en gezond is voor de betreffende dieren blijft natuurlijk altijd de vraag.

Meer info over het Miami Seaquarium

Miami Seaquarium

South Beach

Het overwegend witte strand aan Ocean Drive in Miami is een heerlijke plek om te genieten van zon, zee, strand en lekker eten. South Beach is het meest zuiderlijk gelegen strand van Miami en zeer geliefd bij de vele toeristen die er jaarlijks vertoeven. South Beach, wat ook wel bekend staat als ‘SOBE’, is voorzien van een prachtig strand die veelal bezocht wordt door even prachtige mensen. Dit deel van Miami veranderd ’s avonds namelijk in een uitgaansgebied waar verschillende modellen, beroemdheden en andere artistieke personen graag een vorkje prikken. South Beach is daarnaast ook een vakantieoord waar je verschillende watersporten kunt beoefenen, ongegeneerd kunt luieren of een wandeling door de branding maakt. De kustwacht huisjes op het strand zijn net als de vele gebouwen aan Ocean Drive in uiteenlopende kleuren geverfd, wat ze meteen fotogeniek maakt.

Meer info over South Beach

South Beach

Sunny Isles Beach

Behalve het populaire strand van South Beach heeft Miami ook nog andere bijzonder aangename stranden te bieden. Bijvoorbeeld Sunny Isles Beach ten noorden van Miami. Dit deel van de stad wordt ook wel Florida’s Riviera genoemd. Het witte zand, wuivende palmbomen en de hoge concentratie aan luxe resorts hebben hier een waar paradijs laten ontstaan. Overdag is het strand gevuld met mensen die er genieten van het heerlijke klimaat en de mooie zee. En ’s avonds wordt er druk geflaneerd aan de Sunny Isles Boulevard. Visliefhebbers kunnen een gokje wagen vanaf de Newport Fishing Pier. Deze pier, waar ook een ‘lifeguard’ post wordt huisvest, werd volledig verwoest ten tijde dat orkaan Wilma voorbij trok. Inmiddels is alles weer opgeknapt en in gebruik genomen.

Meer info over Sunny Isles Beach

Villa Vizcaya

De prachtige twintigste eeuwse Villa Vizcaya bevindt zich in de wijk Coconut Grove in Biscayne Bay in Miami. De villa werd gebouwd in opdracht van James Deering, een geslaagde zakenman die tevens bekend stond als fervent verzamelaar van antiek. Voor het ontwerp en de bouw nam hij de architecten Paul Chalfin en F. Burral Hoffman in vertrouwen. De stijl laat zich het best omschrijven als Mediterranean Revival architectuur. Het landschap en de tuinen werden door tuinontwerper Diego Suarez ontworpen. Inmiddels is Villa Vizcaya geopend als kunstmuseum waarin de vele kamers zijn gevuld met uiteenlopende kunstwerken en meubels die afkomstig zijn uit de periode tussen de vijftiende en negentiende eeuw.

Meer info over Villa Vizcaya

Art Deco District

Het wereldberoemde Art Deco District in Miami heeft menig fotograaf geïnspireerd tot het maken van creatieve reportages. Zowel het strand van South Beach, wat direct aan Ocean Drive en dus in het Art Deco District van Miami is gelegen, als de Art Deco gebouwen, zijn geliefde achtergronden in de life style industrie. De Art Deco bouwwerken in dit deel van Miami zijn een erfenis uit de jaren ’30 van de vorige eeuw. Art Deco is eigenlijk een verzameling van stijlen, waarin onder andere het expressionisme, kubisme en de Amsterdamse School zijn meegenomen. Miami heeft een bijzonder hoog aantal gebouwen die in de Art Deco stijl zijn opgetrokken. De meeste hiervan bevinden zich in het daardoor benoemde Art Deco District van Miami. Dit deel van de stad wordt in het zuiden begrenst door 6th street, in het oosten door het strand, in het noorden door Collins Canal en in het westen door Alton Road. Aan Ocean Drive staan een aantal bijzonder fraaie exemplaren. Denk hierbij aan ‘The Clevelander, Tides en The Celino’. Voor de liefhebbers zijn er ook heuse Art Deco wandeltours te boeken.

Meer info over het Art Deco District

Art Deco District

Little Havana

De wijk ‘La Pequeña’ of Little Havana is voornamelijk bewoond door immigranten uit Cuba. Op straat zie je dan ook regelmatig mannen samenscholen die er een potje domino spelen. Andere kenmerken uit Cuba zijn natuurlijk de veelal aanwezige sigaren, het festival ‘Calle Ocho Festival en plaatsen als Cuban Memorial Boulevard en Jose Marti Park. Little Havana domineert een gebied ten westen van Downtown Miami. Flagler Street is hiervan een hoofdstraat. Om het stadsdeel op gepaste wijze te ontdekken kun je tegenwoordig een culinaire tour volgen die je kennis laat maken met verschillende authentieke gerechten en drankjes.

Jungle Island

Het interactieve zoölogische pretpark Jungle Island staat garant voor veel pret. Jong en oud kunnen hier op Watson Island genieten van uiteenlopende diersoorten als leeuwen, tijgers, krokodillen, apen en pinguïns. Je kunt er enkele show bezoeken in de Coca-Cola Parrot Bowl, het Jungle Theater of in het Serpentarium. En de kleintjes vermaken zich doorgaans uitstekend in de speeltuin paviljoens. De geschiedenis van Jungle Island gaat helemaal terug naar 1936 toen het nog bekend stond als Parrot Jungle. De naam werd veranderd toen het dierenrijk uitgebreid werd en er veel meer dan wat exotische vogels te ontdekken waren. Inmiddels worden er ook verschillende exposities tentoongesteld en vormen de attracties samen met de dieren voor een heerlijk dagje uit.

Meer info over Jungle Island

Lincoln Road

Eén van de leukere plekken in Miami om te shoppen is Lincoln Road. Deze straat in Miami Beach heeft een leuk winkelaanbod en daarnaast kun je er ook een lekker hapje eten of uitrusten met een drankje op een terras. En Lincoln Road is ook nog eens grotendeels autovrij. Onder de bezienswaardigheden bevinden zich uiteenlopende straatartiesten, modellen en personen die er graag opgedoft flaneren. Dit alles maakt dat dit deel in Miami Beach een geliefde plek is om uitgebreid te shoppen, te dineren of te genieten van het entertainment. In het verleden was Lincoln Road vooral een plek waar artiesten een galerie of studio hadden. Hier is nu weinig meer van terug te zien.

Lincoln Road

Coral Castle

De kalkstenen sculpturen op het kruispunt bij South Dixie Higheway in Leisure City, staan bekend als Coral Castle. De creatie is afkomstig van autodidactische Edward Leedskalnin. Deze uit Letland afkomstige kunstenaar heeft naar eigen zegge zijn liefdesverdriet in het kunstwerk verwerkt. Cora Castle werd door hem dan ook ‘Rock Gate’ genoemd. Zijn creatie heeft hij met eigen handen gemaakt, waarbij hij de voorkeur had om hier ’s nachts aan te werken. Op de veel gestelde vraag, hoe hij zijn zware kunstwerken op deze plek heeft gekregen, komt steevast het antwoord dat hij de geheimen van de Egyptische piramide bouwers kent. Sinds 1984 wordt Coral Castle opgenomen in de lijst ‘National Register of Historic Places’. Het Coral Castle Museum organiseert tours waarin allerlei details over de creaties als de ontwerper Edward Leedskalnin worden verteld.

Meer info over Coral Castle

Venetian Pool

In de plaats Coral Gables kun je een bezoek brengen aan de Venetian Pool. Dit waterparadijs kun je omschrijven als een oase van Mediterrane sferen. De Venetian Pool werd opgericht door George Merrick in 1989. Het was bedoelt als recreatiegebied in Coral Gables. Inmiddels is het veel meer dan dat. Je kunt er namelijk ook opgeleid worden tot lifeguard, kinderen kunnen er zwemlessen volgen en je kunt er terecht voor uiteenlopende evenementen. Dit alles wordt gecombineerd met wuivende palmbomen aan de kant, kletterende watervallen en heel veel waterpret.Philip and Patricia Frost Museum of Science

Het ondernemers echtpaar Philip en Patricia Frost zijn de donateurs van het voormalige Miami Science Museum in Miami. Zij schonken omstreeks 2011 een ongekend hoog bedrag aan de organisatie om daarmee een nieuwe locatie voor het museum te realiseren in het Museum Park in Downtown Miami. Zes jaar later gingen de deuren open en werd het Miami Science Museum omgedoopt tot Philip and Patricia Frost Museum of Science PPFMOS). Het museum huisvest onder andere een Frost Planetarium, een mega groot aquarium, een educatief centrum en een restaurant. Het Philip and Patricia Frost Museum of Science is voor jong en oud een bijzonder leuk ontdekkingscentrum.

Meer info over het Frost Museum of Science

Freedom Tower

Naast de American Airlines Arena, aan de Biscayne Boulevard, bevindt zich de acht-en-zeventig meter hoge Freedom Tower van Miami. De Freedom Tower, wat een ontwerp is van Schultze and Weaver, werd gebouwd in 1925. De ontwerpers zijn vermoedelijk geïnspireerd door de Giralda klokkentoren in het Spaanse Sevilla. De typische Mediterranean Revival-architectuur, zoals ook zichtbaar in Villa Vizcaya, was voor die tijd bijzonder populair. Na de overtocht van vele Cubanen die omstreeks de jaren ’60 van de vorige eeuw het communistische regime van Fidel Castro ontvluchtte, werden ze in de Freedom Tower door de overheid geregistreerd. Na 1974 werd de Freedom Tower door particulieren gekocht en kreeg het meerdere bestemmingen. De huidige bestemming van de Freedom Tower is die van museum. Tegenwoordig is het Miami Dade Museum of Art and Design er gevestigd.

Freedom Tower

Bass Museum of Art

Het in 1963 opgerichte Bass Museum of Art in Miami Beach opende onlangs opnieuw haar deuren. Het museum werd twee jaar lang grondig gerenoveerd en is nu klaar voor de toekomst. Wat ooit begon met een bescheiden privé collectie van John en Johanna Bass is inmiddels uitgeroeid tot een volwaardig eigentijds museum. Onder de kunstwerken bevinden zich stukken van de uit Kameroen afkomstige Pascale Marthine Tayou, de Zweedse Ugo Rondinone, de Zwitserse Sylvie Fleury, de Poolse Piotr Uklański en de Amerikaanse Peter Marino. De creativiteit van de kunstenaars is even divers als de kunststromingen die je er kunt bewonderen.

Meer info over het Bass Museum of Art

Bayside Marketplace

Het sfeervolle winkelcentrum Bayside Marketplace bevindt zich in Downtown Miami bij de haven. Regelmatig meert er hier een cruiseboot aan en wordt het winkelcentrum bedolven onder de bezoekers. De plaza voor het winkelcentrum wordt regelmatig gebruikt voor muzikale festiviteiten en de terrassen zijn vaak een samensmelting van locale bevolking en toeristen die er graag even bijkomen van alle indrukken. Het winkelcentrum Bayside Marketplace heeft eigenlijk alles te bieden. Leuke winkels als Baby Gap, Claire’s, Disney Store, Guess en Sunglass Hut worden afgewisseld met uiteenlopende restaurants, tour aanbieders en hotels.

Meer info over Bayside Marketplace

Bayside Marketplace

Holocaust Memorial

Ter herinnering aan de gruwelijkheden die er tijdens de Tweede Wereldoorlog plaatsvonden, waarin vele doden zijn gevallen, werd ook hier in Miami een Holocaust Memorial opgericht. Het is een bijzonder detail om te weten dat deze gedenkplek werd opgericht door Holocaust overlevenden. De opening van de Holocaust Memorial vond plaats in februari 1990. Het ontwerp staat op naam van de Amerikaanse architect en beeldhouwer Kenneth Treister. De Holocaust Memorial in Miami is een indrukwekkende plaats waarin namen en herinneringen worden bewaard die nooit vergeten mogen worden.

Meer info over het Holocaust Memorial

Star Island

Bij menig bezoeker van Florida staat een boottocht naar Star Island op het programma. Dit afgeschermde gebied in Miami, wat een ‘gated community’ wordt genoemd, wordt voornamelijk bewoond door gefortuneerde personen uit de entertainment industrie. Zo heeft Gloria Estefan, Will Smith en Shaquille O’Neal hier een optrekje van formaat. Het eiland is alleen toegankelijk als je er een afspraak hebt. Daarom varen de boten af en aan om via de waterzijde van Star Island een kijkje in de achtertuin van verschillende beroemdheden te kunnen werpen.

Star Island

Coconut Grove

Aan de kust, ten zuiden van Down Town Miami en Coral Way, ligt het stadsdeel Coconut Grove. Dit stadsdeel ‘the Grove’ is omstreeks 1873 onderdeel van Miami geworden, nadat vele immigranten Miami overspoelden en de ruimte steeds beperkter werd. De naam Coconut Grove werd bedacht door Dr. Horace P. Porter, die er een postkantoor opende. Inmiddels staat Coconut Grove bekend om het Coconut Grove Arts Festival, Goombah Festival, Carnaval, shoppingmall CocoWalk, The Village Center en fantastische restaurants en hotels.

Meer info over Coconut Grove

Everglades

Het Everglades National Park ligt ten westen van Miami. Het uitgestrekte gebied wat het habitat vormt voor dieren als manatees, krokodillen, schildpadden, de Florida panter en vele vogelsoorten. Het drassige landschap maakt het mogelijk om per hovercraft over de vlaktes te scheren en het natuurlandschap vanuit verschillende kanten te kunnen bewonderen. Er zijn best veel organisaties die dit aanbieden en het eventueel combineren met het bezoeken van een krokodillen farm. Je kunt er natuurlijk ook wandeltochten maken naar bijvoorbeeld de top van Shark Valley’s observatie toren of je vervolgt je avontuur per kajak. De mangroves die je dan passeert, zoals die bij Nine-Mile Pound, laat je zeker kennis maken met een kant van Florida die je nog niet eerder beleefd hebt. Het avontuur roept in de Everglades te Florida.

Meer info over de Everglades